Media en middelenmix: dit levert het jouw makelaarskantoor op

Picture of Wendy Maring

Wendy Maring

Wendy Maring is een van de eigenaars van Factotum Media B.V.. Zij is verantwoordelijk voor de Marketing, Communications & Sales. Een team-worker in hart en nieren. Haar kennis en ervaring heeft ze opgedaan in verschillende branches zoals Detachering, Farma en E-Commerce.

Media en middelenmix

Dit levert het jouw makelaarskantoor op:

Als makelaar weet je als geen ander hoe belangrijk vastgoedpresentatie – oftewel marketing en verkoop –  is voor je bedrijf. Of je nu een website voor een te koop staande woning maakt, een advertentie op Google of Insta plaatst of een brochure uitdeelt; met marketing materialen en digitale media kun je jouw naamsbekendheid vergroten, sneller woningen/objecten in de verkoop krijgen of verkopen, je bedrijf laten groeien en al die andere marketing- en verkoop doelstellingen behalen die je wilt.  

De vraag is alleen; wat zet je wanneer in en hoe doe je dat zo snel en eenvoudig mogelijk. 

Marketing is onmisbaar in elke branche. Zo ook in de makelaardij. Marketing inzetten kan op veel verschillende manieren. Omdat veel makelaars digitale én printed media en middelen maken en bestellen op het Factotum marketing platform, weten we dat een goede en consistente mix aan marketing media en middelen cruciaal is om de makelaarsdoelen te behalen. 

En nee, we onthullen hier niet het geheim van de smit; daarvoor kun je een afspraak inplannen met Johan of Wendy. Wél lichten we er in dit artikel een aantal uit, zodat je er je voordeel mee kunt doen. 

Woning website

Hoe fijn is het als je een woning in de verkoop hebt en je daar binnen 5 minuten een prachtige website voor kunt publiceren? Dit komt niet alleen professioneel over, maar is ook ideaal om geïnteresseerden snel het huis te kunnen laten zien. Op het Factotum marketing platform is dit mogelijk!

Voorbeelden van woning websites – made and automated by Factotum – vind je in verschillende kleuren op: Factotumlaan1, Factotumlaan2, Factotumlaan3, Factotumlaan4, Factotumlaan5 en Factotumlaan6 

Makelaars website

Hoe fijn is het als je een makelaars website hebt waarop al je aanbod automatisch weergegeven wordt en waarop je zelf teksten kunt updaten zonder tussenkomst van een (dure) webdesigner of copywriter. Bij Factotum kan dat! Lees hier hoe we dat samen met jou doen. We doen het altijd samen aangezien jouw website jouw digitale visitekaartje, brochure én etalage tegelijk is. 

Voorbeelden van makelaars websites – made by Factotum m.b.v. WordPress en Elementor Thema’s en Templates – vind je op VBMakelaar en 2.VBMakelaar

Papieren brochure

Net zo eenvoudig als de woning website, kun je op het Factotum platform binnen 5 minuten een woning- of kantoorbrochure maken. Hiervoor zetten we natuurlijk eerst samen alle templates klaar. Je maakt zowel woningkopers als -verkopers blij met een brochure waarin alle relevante informatie en foto’s prachtig worden afgebeeld. Bovendien is het niet alleen goede reclame voor de woning; hiermee zet je ook jouw makelaarskantoor op de kaart.

Social media

Zet je socialmediakanalen in om je volgers te laten weten wat je doet, welke objecten je in de verkoop hebt en waarom ze voor jou zouden moeten kiezen als ze een huis willen verkopen. Dit kun je organisch doen, maar ook via social advertising. Met posts en organische advertenties op Facebook, Instagram, Pinterest, Google en LinkedIn kun je jouw bedrijf laten groeien! 

We schreven eerder al een interessant artikel over social advertising.

Zoekmachine optimalisatie

Wat ook belangrijk is bij het verkopen van woningen, is dat je goed vindbaar bent. Als mensen op Google zoeken naar huizen of bedrijfspanden wil je natuurlijk bovenaan de eerste pagina terecht komen. Daar kan SEO , oftewel zoekmachineoptimalisatie, goed bij helpen. SEO is een continu proces waarbij je je website actief monitort, technische updates uitvoert en regelmatig nieuwe content online zet, voorzien van de juiste zoekwoorden.

E-mail marketing

Als mensen niet op zoek gaan naar jou, ga dan op zoek naar hen! In een e-mail nieuwsbrief of inspiratiemailing kun je heel goed jouw actuele aanbod laten zien en/of andere nieuwtjes delen. Zo ben weer top of mind bij je klanten en prospects waardoor je ook tegelijkertijd aan zowel je verkoop als naamsbekendheidsdoelstellingen werkt. En we weten allemaal 1 + 1 = 2 maar kan hiermee ook 3 worden ; ) 

Media & middelen voor makelaars

Slimme makelaars maken alle media en middelen op het Factotum platform

Op ons platform maak je met gemak alle media en middelen die je nodig hebt tijdens de koop- en verkoopbegeleiding van jouw woningen / objecten. 

Makelaars werken met Factotum

Een huis verkopen is niet makkelijk! Daar is kennis, ervaring en volharding van professionele makelaars voor nodig! 
Én Factotum.


Op het Factotum platform maak je eenvoudig en snel alle marketing- en verkoopmiddelen die je nodig hebt. In je eigen huisstijl, met je eigen logo en voor elk object / woning. Neem contact op door op een van de bolletjes rechtsboven te klikken of klik op de button hieronder om onze campagne te bekijken.