Picture of Wendy Maring

Wendy Maring

Wendy Maring is een van de eigenaars van Factotum Media B.V.. Zij is verantwoordelijk voor de Marketing, Communications & Sales. Een team-worker in hart en nieren. Haar kennis en ervaring heeft ze opgedaan in verschillende branches zoals Detachering, Farma en E-Commerce.

Social advertising: bereik meer met je social media berichten

Je wilt je social media kanalen inzetten om meer huizen in de verkoop te krijgen, objecten te verkopen én een grotere naamsbekendheid op te bouwen. Hiervoor heb je om te beginnen veel volgers nodig. Maar dat is zo eenvoudig nog niet. Met organische content bereik je tegenwoordig niet veel mensen meer. Daar is social advertising voor nodig. Met posts / advertenties op Facebook, Instagram en LinkedIn kun je jouw bedrijf laten groeien. In dit artikel vertellen we alles wat je hierover wilt weten.

De tijd dat al jouw volgers je social media posts voorbij zien komen, is helaas voorbij. Door algoritmes krijgen alleen volgers waarvan Facebook/Instagram/LinkedIn/Google denkt dat de content relevant is, jouw post te zien. Gelukkig kun je met social advertising wél een grote groep mensen (prospects / potentiële klanten) bereiken.

Social advertising

Social advertising is simpel gezegd adverteren via social media. Denk aan Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Tiktok, YouTube en Google. Met diverse targetingstrategieën kun je een heel specifieke doelgroep bereiken, bijvoorbeeld alle mannen van 30 tot 50 jaar in Nijmegen die geïnteresseerd zijn in ‘huizen’ en ‘huizenjacht’.

Wil jij een huis dat te koop staat onder de aandacht brengen? Iets anders aanprijzen? Je website promoten? Meer naamsbekendheid genereren? Je klantbestand vergroten? Nieuwe medewerkers zoeken? Of meer bezichtigingsaanvragen? Dan kan social advertising iets voor jouw bedrijf betekenen.

Wat kost social advertising?

De kosten van social advertising verschillen per platform. Wanneer je adverteert op Facebook en Instagram, kun je al duizenden mensen bereiken vanaf 5 euro per dag. Op LinkedIn kun je vanaf 10 euro per dag adverteren.

Eén van de grootste voordelen van social advertising is de meetbaarheid. Je kunt (bij voorkeur verschillende) advertenties nauwkeuring analyseren, waardoor de resultaten meteen inzichtelijk zijn. Hoeveel mensen hebben je advertentie gezien, hoeveel klikten er door naar je site en hoeveel gebruikers vroegen daadwerkelijk een brochure aan? Door dit continu in de gaten te houden, kun je goedlopende advertenties langer aan laten staan of hier meer budget aan uitgeven, dan aan advertenties die niet aanslaan.

Wat bereik je met social advertising?

Veel! Met social advertising kun je onbekenden kennis laten maken met jouw bedrijf, meer bezoekers naar je website leiden, vragen om gegevens achter te laten of aanzetten tot actie.

Makelaars werken met Factotum

Een huis verkopen is niet makkelijk!
Daar is kennis, ervaring en volharding van professionele makelaars voor nodig! Én Factotum.

Op het Factotum platform maak je eenvoudig en snel alle marketing- en verkoop media en middelen die je nodig hebt. Met behulp van templates maak je alle uitingen, van brochure tot woning website en van social post tot makelaars website met aanbodpagina, in dezelfde stijl, met de juiste uitstraling, je eigen logo en met je eigen boodschap. Natuurlijk alles in de beste kwaliteit. 

Neem contact op door op een van de bolletjes rechtsboven te klikken of klik op de button hieronder om onze campagne te bekijken. Schroom niet en vraag vrijblijvend een inspiratiepakket aan (het formulier hiervoor vind je op de campagnepagina). 

Media & middelen voor makelaars

Slimme makelaars maken alle media en middelen op het Factotum platform

Op ons platform maak je met gemak alle media en middelen die je nodig hebt tijdens de koop- en verkoopbegeleiding van jouw woningen / objecten.